Bolu Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel'de çıkan yangında 76 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili korkunç bir ihmal ortaya çıktı. İsmail Saymaz'ın Halk TV'de aktardığına göre, otel yönetiminin itfaiye denetiminden geçemeyince başvurusunu geri çektiği ve facianın göz göre göre geldiği belirlendi. DENETİMDEN GEÇEMEDİLER, BAŞVURUYU GERİ ÇEKTİLERBolu Belediyesi kayıtlarına göre, Grand Kartal Otel yönetimi 12 Aralık 2024’te yangın denetimi için başvuru yaptı. Ancak denetimden geçemeyen otel, 24 Aralık’ta başvurusunu geri çekti. Bu ihmalin ardından dün sabaha karşı çıkan yangın, 76 kişinin yaşamına mal oldu. TANJU ÖZCAN AÇIKLAMA YAPTIİşletme talebiyle itfaiyenin denetlediği otelde 8 ayrı uygunsuzluk tespit edilirken işletmenin faaliyetine nasıl devam edebildiği konusunda açıklama yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, "Bizden olumlu cevap alamayınca muhtemelen bakanlık tarafından yetkilendirilen bu firmaya başvurmuşlar" dedi.BAKANLIK "DENETİMDEN GEÇTİ" DEDİ, BELGE 2007'DEN KALMA ÇIKTI Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla olay yerine gönderilen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, otelin denetimden geçtiğini iddia etti. Ancak dayanak olarak gösterilen belgenin, 2007 tarihli eski bir yangın yönetmeliğine ait olduğu ortaya çıktı. Öte yandan T24'ten Cengiz Anıl Bölükbaş'ın haberine göre, otelin sürdürülebilirlik programı kapsamında Haziran 2024’te vermesi gereken yangın eğitimini vermediği ortaya çıktı. Otelin sitesinde yer alan bilgilere göre; yönetim, teknik ekip, kat hizmetleri, insan kaynakları, muhasebe, mutfak, servis personeli, ön büro, spa ve satın alma bölümünde çalışan personele verilmesi gereken İSG, ilk yardım ve yangın eğitimi verilmedi. Sitede söz konusu eğitim ile ilgili olarak “tamamlanamadı” denildi. Diğer yandan otelin sahibi olan Halit Ergül’ün aynı zamanda sertifikaları veren Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nda Yönetim Kurulu Üyesi ve Karadeniz Bölge Temsilcisi olduğu anlaşıldı. Bu haberi kaçırmayın Türkiye'nin yüreği yanıyor! Bolu'daki yangın faciasında çok sayıda öğrenci can verdi! Geriye hikayeleri kaldı Devamını Oku Bu haberi kaçırmayın Bolu'da dehşet dolu anlar: Çarşaflarla kurtulmaya çalıştılar! Nasıl ineceğiz? Yardım edin... Devamını Oku