Betnano Giriş, Betnano Güncel, Betnano Güncel Adresi, Betnano Giriş Adresi, Betnano Girişi, Betnano Güncel Sitesi, Betnano Güncel Linki, Betnano Yeni Adresi, Betnano Giriş Linki, Betnano Resmi Sitesi, Betnano Yeni Giriş, Betnano Kesintisiz Giriş, Betnano 2025 Güncel Adresi, Betnano Hızlı Giriş, Betnano Online Giriş, Betnano Mobil Giriş, Betnano Sorunsuz Giriş, Betnano Güncel Web Sitesi, Betnano En Son Adresi, Betnano Kayıt Ol, Betnano Üye Girişi

Türkiye'de bal yemiyorsunuz: Üretimin yarıdan fazlası sahte!

Betnano

Administrator
Yönetici
Türkiye'de yıllık 120 bin ton bal üretimi olduğu belirtilirken, bunun yarısının doğal olmadığı vurgulandı. Hileli ürünler arıcıları terk ettiriyorAltıparmak, Türkiye'deki bal üretiminin yaklaşık 60-70 bin tonunun doğal olduğunu ifade ederek, geriye kalan 50-60 bin tonun "bal görünümlü" sahte ürünler olduğunu sorguladı. Zor koşullar altında arıcılık yapan ailelerin, sahte ürünlerle baş edemediklerini ve bu nedenle mesleklerini terk ettiklerini belirtti. Ayrıca, arıcılıkta gençlerin geleceği görmemesi nedeniyle mesleği sürdürmek istemediğini, bu durumun geleneksel bilgilerin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu dile getirdi. "Balparmak Arıcılık Akademisi" aracılığıyla arıcıların eğitilmesi ve gençlerin mesleğe kazandırılması için çaba harcadıklarını belirten Altıparmak, kadınların arıcılıkta önemli bir rol oynadığını vurguladı. Akademide bugüne kadar 7 bini aşkın arıcıya eğitim verildiği kaydedildi. Arıcılığın ekonomik önemiArıların tarımsal üretimdeki kritik rolüne değinen Altıparmak, soframızdaki sebze ve meyvelerin yüzde 75'inin arıların sağladığı tozlaşma sayesinde üretildiğini belirtti. Arıların korunması için organik tarım ilaçlarının kullanımı ve tarım alanlarının dikkatli yönetilmesi gerektiğini vurguladı. Ar-Ge yatırımları ve mücadeleBalparmak, tağşiş ve hileli ürünlerle mücadele için Ar-Ge çalışmalarına 10 milyon dolar yatırım yaptığını duyurdu. Açıkta satılan ve denetim eksikliği olan ürünlerin sıkı takibe alınması gerektiğini belirten Altıparmak, sektördeki tüm paydaşların iş birliği yapmasını çağrısında bulundu. Koşullar ve destek modelleriUludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Levent Aydın, Türkiye'de mevcut 9.2 milyon kovanın yalnızca 4.5 milyonunun verimli bal ürettiğini vurguladı. Kovan başına verilen desteklerin adaletsiz olduğunu ifade eden Aydın, desteklerin üretim ve analiz gibi alanlara yönlendirilmesi gerektiğini savundu. Yeni tehditlerTropilaelaps akarı gibi zararlılar, arıcılığı tehdit ederken, bu tür zararlılar için sınır bölgelerinde karantina önlemleri alınması gerektiği belirtildi. Türkiye’de arıcılık, doğal ürünlerin korunması ve genç nesillerin bu alana yönlendirilmesi için acil tedbirler gerektiriyor. Eğitim, sürdürülebilirlik ve iş birliği, bu eski mesleği korumak için kritik öneme sahip. Bu haberi kaçırmayın Taklit ve tağşiş listesi kabardı: Peynir, sucuk ve pul biberde sahtecilik... Devamını Oku