Galatasaray evinde zorlanarak kazandı.Önce futbolu konuşursak iki ayrı devrede iki ayrı Galatasaray izledik.İlk yarıda durgun ve tedirgin bir oyun, pozisyon üretemeyen önde basarsam gol yer miyim diye düşünen oyuncular.İkinci yarıda önde basan daha çok gol şansı yaratan iç sahada görmeye alışık olduğumuz bir Galatasaray. Okan Buruk, Kaan’ı Torreria’nın yanına koyarak başladı. Son 11 maçın hepsinde gol yemiş bir takımı vardı çünkü.Ofansif önlemler meyvesini verdi. Nitekim Konyaspor’un 90 dakika boyunca 1 (bir) adet bile isabetli şutu yoktu.Sağ bekte Sallai’yi denedi Okan hoca. Macar oyuncu iyi niyetli. Ama orijinali bir bek olmadığı için sırıttı. Sanchez daha dikkatliydi. Kanatlarda Yunus zayıf kaldı,Barış Alper çalıştı ama verimli olamadı.Galatasaray oyun genelinde iyi mücadele etti. Gol yememek için çalıştı,3 puan için savaştı ve istediğini de aldı. Son bölümlerde yorgunluk baş gösterse de fire vermedi. WE BELİEVE İN YOUHaftalardır süre gelen “kolay gol yiyen Galatasaray” görüntüsü sona ererken Muslera’da bu istatistiğe katkıda bulundu. Dinamo Kiev maçındaki ıslıklar onu üzdüğü kadar motive de etmişti belli ki.Kritik dokunuşlarla takımını ayakta tuttu. GALATASARAY’IN İŞİ ZORMedyaya yansıdı hepimiz biliyoruz,Göztepe maçından sonra TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, eğitim seminerinde Galatasaraylı futbolcularla ilgili konuşarak hakemleri azarladı. "Barış Alper Yılmaz geçen hafta yardımcı hakeme küfür ediyor, kart görmüyor. Kim o, hanginiz o yardımcı hakem!"dedi.Ardından "Yunus Akgün, Galatasaray - Trabzonspor maçında rakibine dirsek atıyor. Hadi hakem görmedi. VAR hakemi neden müdahale etmiyor, neden atmıyorsunuz o oyuncuyu!"diye hakemleri haşladı. Hem de MHK başkanın gözü önünde. Sanki başka hiç bir maçta hata yapılmıyormuş gibi,sanki hakemler müthiş maçlar yönetiyormuş da sadece Galatasaray maçı hakemleri hata yapıyormuş gibi. İşte bu ortamda,ben size soruyorum siz hakem olsanız Galatasaray maçlarını nasıl yönetirsiniz?Örnek mi; Konyalı Yusuf’un ayağına takım arkadaşı bastı,yan hakem bayrağını kaldırıp Barış Alper’e faul çaldı! Tam komedi!Halil Umut Meler,ülkenin en elit hakemi. O bile Adil’in Osimhen’e ceza alanı içinde attığı tekmeye penaltı çalamıyor! Ne yapıyor; işi VAR’a havale ediyor. Yani topu taça atıyor ! BU NASIL OFSAYT?Maçta Galatasaray’ın sayılmayan bir golü var. O da ilginç bir pozisyon. Yan hakem Osimhen’in golünde bayrağı kaldırıyor. Bakıyoruz Barış Alper’in kafayla topu indirirken ofsayt ile ilgisi yok!VAR’daki Polonyalı da karara uygun çizgiyi; ofsayt olmayan topa vuran Barış Alper’den çekeceğine onun yerine konu mankeni olarak orada duran Abdülkerim’den çekiyor!Şimdi bir çok uzman sana göre bana göre diye konuşup duracak!Ben onu geçtim arkadaş!Galatasaray’ın bu şekilde iki sezondur iptal edilen bir çok golü var. Standart ise sadece Galatasaray’a gelince var. Örnek mi, Fenerbahçe’nin Kayseri maçında En Nesyri’nin attığı golü bir inceleyin bu düdüklerde standard olmadığını göreceksiniz.Geçen hafta Hatay maçında da bu takımın penaltısını çöpe gitti. Ne yapılırsa yapılsın,yabancısı yerlisi doğru gitmiyor işler. Hakemler klasman düşürülüyor,fırça yiyor, maçlardan men ediliyor ama işin başındaki MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu koltuğunda oturuyor. Neden oturuyor? O da ayrı bir yazı konusu. Galatasaray’ın işi zor gerçekten! Ligin kalan süresinde mücadele edecek çok engel olacak karşılarında. Her maç ayrı bir yokuş,her maç ayrı bir macera! O nedenle Okan Buruk ve öğrencileri daha çok çalışmalı ve mücadele etmeli.